kvnw nieuw met datum2

WijnSpijs.nl gaat vanaf vandaag de SDEN wijncursussen van de dames van Het Wijninstituut landelijk in de markt zetten. Hiermee maakt het bedrijf van Wouter en
Gerard Dijkstra zijn portfolio compleet.

WijnSpijs maakt portfolio compleet
WijnSpijs ken je van de WijnSpijs Wandelingen. Eerder al kwamen er BierSpijs Wandelingen, Wijnreizen, het WijnSpijs Magazine en Walking Dinner en Surprise Dinner bij. Het verkopen van Wijncursussen is een logische volgende stap, vinden de partners.

Het Wijninstituut zet haar cursisten in beweging
Ook voor Het Wijninstituut voelt het aanbieden van WijnSpijs Wandelingen vanzelfsprekend. Nu kunnen cursisten nog meer genieten van, en leren over, wijn &
spijs. Een prachtige aanvulling op de bestaande cursussen en workshops van Het Wijninstituut.

Op maandag 30 maart en op maandag 8 juni 2020 organiseert de Wijnacademie® een Open dag voor iedereen die Vinoloog wil worden. 

Een goede sommelier kan de lunch of het diner voor elke gast maken of breken. Iemand met de juiste kennis en vaardigheden aan tafel kan voor een extra dimensie van de restaurantbeleving van zijn of haar gasten zorgen. De opleiding én het diploma Vinoloog van de Wijnacademie® is dan ook een must voor elke sommelier. Veel sommeliers in de Nederlandse horeca zijn daarom ook al in het bezit van dit veel gevraagde en felbegeerde diploma.

Schrijf je in voor 30 maart of 8 juni via: www.wijnacademie.nl/vinologenopleiding/open-dagen

Op 10 oktober jl. heeft Dorthe Schunselaar met succes het examen Magister Vini afgelegd. Zij is daarmee de 16e Magister Vini in Nederland geworden. Zij schreef haar scriptie over de gevolgen van klimaatverandering in de Bourgogne.

Dorthe verdedigde haar scriptie ten overstaan van de examencommissie MV bestaande uit Gerhard Horstink (voorzitter), Magda van der Rijst, Ibert van der Waal MV en Job de Swart MW. Als externe deskundige was Karel de Graaf aanwezig.

Volgens de voorzitter van de examencommissie, Gerhard Horstink, heeft Dorthe het zichzelf niet gemakkelijk gemaakt door het kiezen van dit onderwerp. Ze heeft uitgebreid de tijd genomen om wijnproducenten en wetenschappers te bevragen en verkregen data te verwerken. Daarmee is zij er in geslaagd een scriptie op het hoge MV-niveau te schrijven.

De eerste editie van de Vinexpo Paris vindt plaats van 10 t/m 12 februari a.s. in Parijs, tezamen met de beurs voor Franse wijnen Wine Paris (Vinovision+Vinisud).

Dit nieuwe evenement is de eerste grote internationale vakbeurs van het seizoen, een uitgelezen mogelijkheid om de eerste oriëntatie en inkopen te doen. Daarnaast kunt u deelnemen aan tientallen lezingen en proeverijen, en is er speciale aandacht voor biodynamische wijnen in de sector WOW (World of Organic Wines).

Nieuw is de sector Be Spirits, gewijd aan gedistilleerde dranken. Hier vindt u ook de Infinite Bar, waar u innovatieve cocktails kunt proeven, bereid door mixologen werkzaam bij de meest gerenommeerde bars van Parijs, en u tegelijkertijd direct nieuwe producten kunt ontdekken.

DEN HAAG – Staatssecretaris Blokhuis liet tijdens de behandeling van de begroting  van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) weten blij te zijn met de brede consensus in de Tweede Kamer over het preventieakkoord. Acties die daaruit voortvloeien zijn volgens hem steeds zichtbaarder. Het begrotingsdebat kende verder geen verrassingen. Voorafgaand aan het debat stelden Kamerleden vragen over onder meer de winstcijfers van de alcoholbranche, en het draagvlak onder de Nederlandse bevolking dat 18-minners geen alcohol mogen drinken.

Den Dolder – Nederlandse wijnhandelaren verkopen steeds vaker flessen wijn die minder zwaar wegen. Het zogeheten glasgewicht per liter neemt al zo’n twintig jaar af. In het kader van duurzaamheid kiezen zij voor lichtere flessen, of alternatieve verpakkingen zoals bag-in-box (kartonnen doos met luchtdichte zak). In oktober organiseerde KVNW een seminar samen met Stichting Wijnfonds en onderzoeksbureau Partners for Innovation. Centrale vraag: kan je de ecologische voetafdruk van de wijnsector nog verder verkleinen?