kvnw nieuw met datum2
0
0
0
s2sdefault

Sinds de start van Help de Horeca twee weken geleden zijn inmiddels ruim 21.000 waardebonnen ter waarde van maar liefst 1 miljoen euro aangeschaft door horecaliefhebbers in heel Nederland. Met dit bijzondere initiatief ondersteunt Koninklijke Horeca Nederland samen met horecapartners de Nederlandse horecaondernemers tijdens de coronacrisis. De waardebonnen helpen de ondernemers direct aan inkomsten, ook nu ze gesloten zijn of alleen voor afhaal en thuisbezorging operationeel zijn. Zodat iedereen straks weer kan genieten van mooie momenten in hun favoriete restaurant of café. Inmiddels hebben zo'n 6200 zaken zich aangesloten bij Help de Horeca. Horeca ondernemers kunnen zich nog steeds aanmelden via www.helpdehoreca.nl.

0
0
0
s2sdefault

Den Haag – Het langer sluiten van de horeca heeft een grote impact op de productie en distributie van bier, wijn, gedistilleerd en alcoholvrije dranken. Brancheorganisaties, waaronder de KVNW, leggen een verzoek neer bij staatssecretaris Keijzer (Economische Zaken) om ook bedrijven uit de drankensector te laten vallen onder de zogeheten TOGS-regeling. Zij kunnen dan een beroep doen op een financiële tegemoetkoming om een deel van de vaste lasten te betalen. Veel bedrijven uit deze sector missen omzet door de coronacrisis.

0
0
0
s2sdefault

Den Haag – Door een wetswijziging wordt het onmogelijk om een bestelde fles wijn af te leveren bij de buren. Dat blijkt uit antwoorden van staatssecretaris Blokhuis op Kamervragen over de vernieuwing van de Drank- en Horecawet. In deze nieuwe ‘Alcoholwet’ staat dat een fles wijn enkel bij de geadresseerde en/of een pakketpunt mag worden afgeleverd. Het kabinet hoopt om nog voor de zomer een plenair debat over deze wetswijziging te voeren. Of dat doorgang vindt, is de vraag. Het parlementair proces is door de coronacrisis vrijwel tot stilstand gebracht.

0
0
0
s2sdefault

Den Haag – Hoewel wijnhandelaren zwaar door de sluiting van horecagelegenheden zijn getroffen, kunnen zij op dit moment nog geen aanspraak maken op de Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren (TOGS). Dat blijkt uit de voorwaarden die onlangs bekend zijn gemaakt. Deze regeling is enkel voor bedrijven toegankelijk met deze SBI-codes. KVNW heeft samen met andere brancheorganisaties, waaronder SpiritsNL, een verzoek ingediend om ook hun sectoren onder deze regeling te laten vallen.

0
0
0
s2sdefault

Den Haag – Toeleveranciers van de horeca, waaronder wijnhandelaren, merken steeds meer de gevolgen van de coronacrisis. Doordat restaurants en cafés tot eind april dicht blijven, valt voor velen de omzet weg. ‘We moeten elkaar in de keten blijven ondersteunen’, zegt KVNW-voorzitter Peter van Houtert. ‘Ook producenten en transporteurs hebben last van deze malaise.’ Hoewel veel wijnhandelaren innovatieve oplossingen aandragen, hopen ze ook op zekere coulance van de rijksoverheid.

0
0
0
s2sdefault

Den Haag – Het kabinet acht het ‘wenselijk’ dat de wijziging van de Drank- en Horecawet nog voor de zomer van 2020 wordt besproken in de Tweede Kamer. Dat staat in een brief gericht aan het parlement. Of dit debat ook daadwerkelijk gaat plaatsvinden, is de vraag. Naar verwachting gaat de verspreiding van het nieuwe coronavirus de gemoederen langer bezighouden. Daarnaast gaat de Tweede Kamer zelf over de agendering van hun plenaire debatten.