0
0
0
s2sdefault

In de tweede helft van 2020 zal wederom een tweejarig traject Magister Vini van start gaan. In samenwerking met de Stichting Dranken Examens en Normering zal de Wijnacademie voor de zesde keer een begeleidingstraject MV verzorgen ter voorbereiding op het hoogste wijnexamen in Nederland: Magister Vini.

Het examen Magister Vini is negentien jaar geleden in het leven geroepen om mensen die beroepsmatig actief zijn in de wijnbranche de gelegenheid te bieden hun kennis over wijn en over de handel op het hoogste niveau te toetsen.

0
0
0
s2sdefault

De 18e editie van Wine Professional werd zondag 12 januari feestelijk geopend met de uitreiking van de prestigieuze Diamond Awards. De awards gingen dit jaar naar Hans Bijvoets (Anfors Imperial), Barbara Verbeek (Wijntheater) en gastvrouw Lisja Hu (restaurant Beulings).

De awards, ontworpen door juwelier Lyppens, werden uitgereikt door Jan van Lissum, directeur van The Wine & Food Association en de Gastronomische Groote Club. Ruim honderd genodigden woonden de feestelijke ceremonie in de St. Olofskapel van Hotel NH Collection Barbizon Palace . De Diamond Awards worden jaarlijks toegekend aan personen of instanties/bedrijven die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt met betrekking tot de Nederlandse gastronomie. De officiële opening van Wine Professional werd verricht door HE mevrouw Sanja Štiglic, Ambassadeur van Slovenië, dat dit jaar themaland is van de wijnbeurs.

0
0
0
s2sdefault

Op vrijdagmiddag 24 januari 2020 organiseert de Stichting Wijncommunicatie van de KVNW het Symposium Wijn & Gezondheid in Haarlem.

Tijdens het symposium zal een genuanceerd beeld worden geschetst van de huidige wetenschappelijke inzichten op het gebied van wijn/alcohol en gezondheid en ook zal er worden gekeken naar de veranderende houding ten aanzien van alcoholhoudende dranken. 

Onder anderen Professor Dr. Nicolai Worm van de Deutschen Hochschule für Prävention und Gesundheitsmanagement (DHPG) uit Saarbrücken en Professor Dr. Frans J. Kok, Emeritus professor Nutrition & Health van de Universiteit Wageningen zullen deze middag een lezing verzorgen. Een ongenuanceerde discussie over wijn en gezondheid kan het imago van wijn schaden. Professor emeritus Cees B.M. van Riel zal daarom een lezing verzorgen over reputatiemanagement en wijn. De heer Van Riel is verbonden aan de Erasmus Universiteit als professor emeritus corporate communication.

Het symposium wordt afgesloten met een paneldiscussie.

0
0
0
s2sdefault

DEN HAAG – Kamerleden kregen afgelopen maand de mogelijkheid om vragen te stellen, en opmerkingen te plaatsen bij de wijziging van de Drank- en Horecawet. Daarop reageert staatssecretaris Blokhuis (VWS) begin volgend jaar. Later volgt een plenair debat over deze wetswijziging.  Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet, volgt op de website van de KVNW een procesbeschrijving van wat er in het parlement nog komen gaat.

0
0
0
s2sdefault

DEN HAAG - De kerstdis nadert. Voor veel Nederlanders aanleiding om voor familie, vrienden flink uit te pakken. Peter van Houtert, KVNW-voorzitter, is enthousiast over de opkomst van nieuwe wijn-spijs combinaties. ‘Er is onvoorstelbaar veel veranderd ten opzichte van de jaren tachtig’, aldus Van Houtert. ‘Vraag een wijnhandelaar advies over een mooie fles die bij het kerstdiner past.’

0
0
0
s2sdefault

DEN HAAG – De Tweede Kamer zet een aantal vraagtekens bij het voorgestelde verbod op prijsacties van meer dan 25 procent korting op flessen wijn. Dat blijkt uit schriftelijke vragen en opmerkingen die Kamerleden hebben gesteld naar aanleiding van de mogelijke wetswijziging van de Drank- en Horecawet. Zo wordt de effectiviteit van maximale korting en een extra online leeftijdscheck betwist.