0
0
0
s2sdefault


Den Haag (13 juni) – Al bijna twintig jaar zorgt het KVNW Register Wijnhandelaar ervoor dat gecertificeerde Nederlandse wijnhandelaren aantoonbaar betrouwbaar en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het wordt gezien als een garantie dat een handelaar keurig volgens alle nieuwe wet- en regelgeving handelt, en van druif tot glas weet waar zijn wijn vandaan komt. Door de jaren heen is het keurmerk steeds meer geactualiseerd en aangescherpt. Het is inmiddels een verplichting geworden voor elk lid van de brancheorganisatie van Nederlandse wijnimporteurs en groothandelaren. Voor wie er nog niet mee bekend is: wat houdt het Register Wijnhandelaar precies in?

0
0
0
s2sdefault

Den Haag (6 juni) – Staatssecretaris Blokhuis (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) wil korting op alcoholhoudende dranken beperken tot maximaal 25 procent. Eveneens ziet hij meer verantwoordelijkheden voor verkopers als het gaat om online verzending. Dat valt te lezen in zijn conceptwetswijziging. Afgelopen maand kregen burgers en organisaties gelegenheid om een blik te werpen, en te reageren op deze conceptversie. Ook de Koninklijke Vereniging Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW) diende een schriftelijke reactie in.

0
0
0
s2sdefault

Den Haag (3 juni) - 'Als brancheorganisatie willen we laten zien dat onze leden honderd procent voldoen aan voorschriften over onder meer voedselveiligheid en hygiëne.' Dat zegt Peter van Houtert, KVNW-voorzitter, in een interview op onze website. In het gesprek aandacht voor de laatste wijntrends, het Register Wijnhandelaar en het preventieakkoord. 'Het is goed dat de politiek aandacht vraagt voor verantwoorde alcoholconsumptie, en daarover met ons in gesprek gaat. Er zijn tijdens het Nationaal Preventieakkoord zeer goede afspraken gemaakt'.

0
0
0
s2sdefault

Den Haag (26 mei) – Hoewel de groei van de totale wijnproductie lijkt af te vlakken, neemt de productie van Europese, biologische wijn een vlucht. Dat valt te lezen in een jaarlijks rapport van onderzoeksbureau International Wine & Spirits Research (IWSR). Zo wordt bijvoorbeeld in het traditionele Frankrijk bijna een verdubbeling van het aantal geproduceerde biologische wijnen verwacht, namelijk zo’n 210 miljoen flessen in 2022. Nu zijn dat er ongeveer 110 miljoen. Ook Nederlandse consumenten drinken vaker een biologische wijn.

0
0
0
s2sdefault

Leidschendam (29 mei) - De landelijke actieweek NIXzonderID gaat vandaag van start. Hiermee wordt extra aandacht gevraagd voor het tonen en checken van het ID van jongeren die alcohol of tabak willen kopen in winkels of horeca. Het CBL ontwikkelde speciaal voor de actie de NIX Challenge in de supermarkten. In dit interactieve spel gaan supermarktmedewerkers van zoveel mogelijk mensen de leeftijd goed inschatten. In de actieperiode nemen de medewerkers van circa 4000 supermarkten het tegen elkaar op.

0
0
0
s2sdefault

Leidschendam (23 mei) - De Wijnacademie organiseert op maandag 3 juni 2019 een open dag voor iedereen die Vinoloog wil worden. Als u (bijna) in het bezit bent van het Wijnbrevet of andere diploma’s op het niveau van SDEN 3 (voorheen SWEN 3 of SWEN 2 voor januari 2015) kunt u zich aanmelden voor de Vinologenopleiding van de Wijnacademie.