kvnw nieuw met datum2

Rekenmodel

Speciaal voor leden van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW) is een rekenmodel ontwikkeld ten behoeve van de aangifte bij het Afvalfonds Verpakkingen. Met behulp van het rekenmodel kan aan de hand van het aantal geïmporteerde hectoliters op een eenvoudige manier de aangifte worden berekend.

Ieder jaar wordt opnieuw het gemiddelde gewicht van het glas bepaald en een keer in de drie jaar worden ook de gewichten van de overige verpakkingsmaterialen opnieuw bepaald.

Bij gebruik van het rekenmodel is het daarom heel belangrijk dat u het model van het betreffende jaar gebruikt. 

Rekenmodel voor niet-leden

Om tot de vereenvoudigde regeling te komen wordt er door derden in opdracht van de KVNW onderzoek uitgevoerd naar de marktaandelen van de verschillende verpakkingsvormen. Daarnaast worden er conform een streng protocol jaarlijks representatieve wegingen uitgevoerd. De financiering geschiedt vanuit de algemene middelen van de KVNW. Voor niet-leden is er in onderstaande tabel een kostprijsberekening gemaakt. Op deze manier betalen niet-leden evenveel als leden van de KVNW.

Verplicht

Het rekenmodel is dus door niet-leden uitsluitend te gebruiken tegen betaling. Het doorsturen en vermenigvuldigen van dit rekenmodel is niet toegestaan.

Categorieën                                                      

Groep Aantal geïmporteerde HL wijn Bedrag in EUR (excl. 21% BTW)
1 0 – 2.500 250*
2 2.500 – 50.000 1.000
3 50.000 – onbeperkt 2.500


Gebruikmaken

Wanneer u gebruik wenst te maken van de vereenvoudigde opgave dan kunt u dit melden bij de KVNW via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeldt u in dit bericht naast uw bedrijfsnaam (en contactgegevens) de groep waarin uw bedrijf valt. U ontvangt het rekenmodel en de bijbehorende factuur binnen enkele dagen na verzending van dit bericht.

* Lidmaatschap van de KVNW voor deze groep bedraagt €510. Het eerste jaar ontvangen nieuwe leden 50% korting op hun contributie.