0
0
0
s2sdefault

Per traditie, voor de 36e keer, heb ik dewijnkoper van het jaar benoemd. Dit eerbetoon, dit schouderklopje, gaat naar Bert Horstman die met verve en enthousiasme bij het Twentse bedrijf Heisterkamp Wijnkopers zijn stempel drukt op zowel het omvangrijke assortiment als de promotie daarvan. Waarbij het Bert lukt om steeds weer karaktervolle wijnen te vinden. Zelf spreekt hij over ‘zuivere, authentieke wijnen, representanten van een microklimaat en bodemstructuur, het liefst van autochtone druivenrassen, bij voorkeur biologisch of biodynamisch geproduceerd, en dan ook nog van een wijnboer en niet de handelshuizen’. De selectie vindt plaats via een soort stappensysteem. ‘Ik zoek de producenten uit via mijn netwerk, of op wijnbeurzen in Italië, Frankrijk, Duitsland en Spanje. Vervolgens laat ik dan de producent/wijnboer nog eens monsters sturen waarover wij in een blindproeverij gezamenlijk beoordelen en beslissen. We hebben criteria opgesteld of een wijn in ons assortiment past, en kijken dan of het merendeel van het team enthousiast is. Voor mij persoonlijk blijft het streven om in de traditionele Europese wijnlanden waarin wij ons begeven producenten te zoeken die typisch Heisterkamp wijnen maken - met passie, voor een goede prijs en met een maximaal belevings-plezier. Want uiteindelijk doe ik het natuurlijk om de consument het plezier van een lekkere wijn te gunnen. Wijn moet voor mij altijd feest in het glas zijn.’

0
0
0
s2sdefault

After an exceptionally high wine production volume in 2018, the 2019 production - estimated at 263 mhl - is back to the average level of recent years. 

  • Unfavourable climatic conditions had a significant impact in Italy, France and Spain, resulting in below average productions.
    Portugal is the only EU country with a wine production higher than last year.
  • Slight decline of wine production expected in the United States.
  • In South America, wine production decreased compared to 2018, especially in Argentina and Chile.
  • South Africa records a lower than average production level for the second year in a row.
  • Australia and New Zealand show slightly lower production levels than in 2018.

During the press conference held at the headquarters of the International Organisation of Vine and Wine, the Director General of the OIV, Pau Roca, presented the first estimations for world wine production in 2019.

0
0
0
s2sdefault

Op maandag 28 oktober a.s. presenteren twee Franse regio’s voor het eerst gezamenlijk hun wijnen en Business France nodigt u graag uit om erbij te zijn. Deze bijzondere proeverij vindt plaats in samenwerking met een aantal Nederlandse importeurs die hun reeds geïmporteerde wijnen uit deze twee regio’s zullen presenteren.Daarnaast zullen de regio’s ook een aantal wijnen presenteren van producenten die nog een importeur op de Nederlandse markt zoeken.

0
0
0
s2sdefault

Op donderdag 17 oktober jl. organiseerde de KVNW in samenwerking met de Stichting Wijnfonds en Partners for Innovation het Seminar Duurzaam Verpakken in de Ernst Sillem Hoeve in Den Dolder.

Aanleiding voor het seminar was de totstandkoming van het Brancheverduurzamingsplan van de wijnsector.

Het opstellen van brancheverduurzamingsplannen is een afspraak uit de Raamovereenkomst Verpakkingen 2013-2022. In de plannen staan concrete en meetbare hoogst haalbare doelen om product-verpakkingscombinaties te verduurzamen, gebaseerd op de prestaties van de koplopers uit de branche. De hoogst haalbare doelen worden onder regie van het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) getoetst door een commissie van wetenschappers. Het KIDV-bestuur stelt uiteindelijk de verduurzamingsplannen vast.

0
0
0
s2sdefault
  • Wat is nu écht de meest duurzame wijnverpakking? Bag-in-Box? Drankenkarton, PET of toch glas?
  • Hoe kunnen wijnflessen nog beter geschikt worden gemaakt voor recycling?
  • Kunnen wijnflessen nog lichter worden gefabriceerd?

Het antwoord op deze én vele andere vragen krijgt u tijdens het Seminar Duurzaam Verpakken. 

Duurzaam verpakken wordt steeds belangrijker! Consumenten en overheid kijken meer en meer naar duurzaamheid! Ook op logistiek gebied kan een duurzame wijnverpakking u veel geld besparen. 

Het Seminar Duurzaam verpakken wordt georganiseerd door de Stichting Wijnfonds in samenwerking met de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW) en Partners for Innovation. De bijeenkomst wordt gehouden op donderdag 17 oktober a.s. van 12.00 – 16.00 uur bij de Ernst Sillem Hoeve, Soestdijkerweg 10b in Den Dolder.

0
0
0
s2sdefault

DEN HAAG (3 oktober) - Het wordt duurder om Franse, Spaanse, Duitse en Britse wijn te exporteren naar de Verenigde Staten. De Wereldhandelsorganisatie concludeert dat vliegtuigbouwer Airbus illegale staatssteun ontving van de Europese Unie. Als vergelding mogen de Amerikanen strafheffingen opleggen op 7,5 miljard dollar aan Europese goederen. Naast wijn worden ook likeuren en whisky’s aangepakt.