kvnw nieuw met datum2

Sprekers Symposium Wijnperspectief, duurzaamheid in de wijnsector

Helaas hebben wij de beslissing moeten nemen om het Symposium Wijnperspectief, duurzaamheid in de wijnsector van maandag 15 november a.s. te annuleren. Wij hebben deze beslissing genomen met het oog op de nieuwe maatregelen en de oplopende besmettingen. Het lijkt ons op dit moment niet verstandig om het symposium te organiseren.

Wij hopen dat begin 2022 Lars Daniels MV (Wijn van Lars), Tobias Webb (co-founder Sustainable wine roundtable), Inga Blokker (FoodService Instituut Nederland) en Mees Bloembergen (Van Till advocaten) een lezing zullen verzorgen tijdens het Symposium Wijnperpectief 2022. 

Lars Daniëls MV

Lars Daniels

Onderwerp: 
Een voortdurende uitdaging
over wijn en klimaatverandering

Wat is dat voor een figuur, met een stuk leisteen in zijn mond? Dat ben ik, Lars Daniëls, Magister Vini. Ik ben gek van wijn en wil weten waarom een wijn goed is, waarom een wijn smaakt zoals hij smaakt. En dat ontdek ik vooral door zijn herkomst te bezoeken, met zijn maker te praten, maar ook door veel te lezen over wijn. En de wijn aldus te leren begrijpen.

De liefde voor wijn is mij niet met de paplepel ingegoten, maar wel de liefde voor de natuur. Die bracht mij als jong kind al naar wijngebieden als de Elzas, waar ik verliefd werd op wijn. Die liefde groeide gestaag gedurende mijn werk in de horeca in Utrecht en deed mij besluiten op mijn 30ste de overstap naar de wijnhandel te maken. In mijn 11 jaren in de wijnhandel deed ik niet alleen ervaring op in de wijnhandel, maar ik behaalde ook mijn diploma’s Vinoloog van de Wijnacademie en Magister Vini.

Die diploma’s leidden tot werkzaamheden buiten de handel. Naast de wijnhandel ben ik al een aantal jaren actief als redacteur van Perswijn, met bijdragen aan het magazine en de website. En ik ben docent en lid van de examencommissie van de Vinolgenopleiding van De Wijnacademie.

Tobias Webb

Sustainable Wine Round Table
Onderwerp: 
The Sustainable Wine Roundtable
 
Tobias Webb, Co-Founder, Sustainable Wine Ltd / CEO, Innovation Forum
 

A Unique Coalition: The Sustainable Wine Roundtable (SWR) is the only global, independent, non-profit, multistakeholder roundtable built to include everyone in the wine sector.

Bringing Clarity through Consensus: Working together, SWR members will define sustainable wine in practical detail, while respecting and reflecting local conditions and contexts.

Setting the Standard: Drawing on input from the membership, the SWR will develop a global wine sustainability standard.

The SWR will enable the wine community to take its place as a leader on the world sustainability stage through clarity, collaboration and consensus.

Inga Blokker, FoodService Instituut Nederland (FSIN)

Inga Blokker

Onderwerp: 
De toekomst van duurzaamheid in food - (on)mogelijkheden en kansen

 

Het FoodService Instituut Nederland (FSIN) is in 2003 door leidende bedrijven in de foodservicemarkt opgericht als onafhankelijk kennisplatform. We streven naar de verdere professionalisering van de markt voor de buitenshuisconsumptie. Het FSIN is een groeiende vereniging met meer dan 200 actieve leden waaronder grossiers, fabrikanten en outlets.

De producten en diensten van het FSIN worden georganiseerd en gemaakt door The Food Research Company, onder leiding van Inga Blokker. 

Als directeur van The Food Research Company houdt Inga Blokker zich continu bezig met ontwikkelingen in de brede foodbranche. Welke ontwikkelingen gaan ons als branche beïnvloeden, waarom - en uiteraard: welke impact hebben die op jouw bedrijf?

Inga is een klein beetje streberig, houd ervan om te excelleren, maar zij is bovenal heel nieuwsgierig naar mensen. Wat drijft jou? Waar ben je naar op zoek? En wat kunnen wij doen om jou verder te helpen?

Mr. Mees Bloembergen, Van Till advocaten

juridisch medewerker Mees bloembergen

Onderwerp:
Wet verantwoord en duurzaam internationaal ondernemen

Mees is gespecialiseerd in het handelsrecht en adviseert veelvuldig over onderwerpen als agentuur, distributie, mededinging en franchise

Op 11 maart 2021 is het Initiatiefwetsvoorstel verantwoord en duurzaam internationaal ondernemen (“Initiatiefwetsvoorstel”) bij de Tweede Kamer ingediend. Het Initiatiefwetsvoorstel bevat als normstelling een zorgplicht voor iedere onderneming en regels voor bepaalde ondernemingen om gepaste zorgvuldigheid in productieketens te betrachten om schending van mensenrechten, arbeidsrechten en het milieu tijdens het internationaal ondernemen tegen te gaan. 

Prof. Dr. Ir. R. ten Klooster, Ontwerper/adviseur bij Plato product consultants en Hoogleraar Packaging Design and Management, Universiteit Twente

 RolandtenKlooster byMartijnGijsbertsen

Onderwerp: 
Duurzaam verpakken

Het ontwerpen van verpakkingen is complex vanwege de hoeveelheid aspecten die in beschouwing moeten worden genomen. Bij Plato product consultants werk ik als ontwerper aan verpakkingen en komen we met nieuwe concepten en lossen we veel verpakkingsproblemen op. Op de universiteit begeleid ik onderzoek naar de rol van verpakkingen op het gebied van duurzaamheid, hoe gebruiksvriendelijke verpakkingen moeten worden ontworpen, wat de invloed is van het uiterlijk van verpakte producten op het keuzegedrag van consumenten, het sealen van plastic folies, nieuwe op cellulose gebaseerde materialen en het verwerken van verpakkingen op verpakkingslijnen. De onderzoeksprojecten leiden tot beter begrip van besluitvorming tijdens ontwerpprocessen.