kvnw nieuw met datum2

Flink en STIVA nemen initiatief voor Gedragscode voor Alcoholbezorging

Flitsbezorger Flink en STIVA, de Stichting Verantwoorde Alcoholconsumptie, nemen het initiatief om te komen tot een Gedragscode voor Alcoholbezorging. Daarnaast zullen zij ervaringen op het gebied van de naleving van de leeftijdsgrens 18+ voor alcohol uitwisselen. De samenwerking tussen Flink en STIVA is de eerste tussen een flitsbezorger/bezorgbedrijf en de stichting, die al op veel fronten actief is rond het thema verantwoorde alcoholconsumptie.

Robin Kiesler, directeur Nederland van Flink: “Dagelijks bezorgen we boodschappen bij vele duizenden Nederlanders. Dat willen we op een verantwoorde manier doen. We moeten en kunnen nog stappen zetten bij het strikt controleren van de leeftijd bij personen tot 25 jaar die alcohol bestellen. We hebben een duidelijke werkwijze, waarvan het belangrijk is dat die ook in de praktijk goed wordt nageleefd. Een duidelijke Gedragscode helpt ons daarbij.”

Flink werkt momenteel ook zelf aan verbeteringen, zoals bewustzijn onder de vele duizenden bezorgers, het frequent inzetten van mystery guests om te controleren op de naleving van het controleren op leeftijd bij bezorging aan jongeren en verbeteringen in en aan de app.

STIVA-directeur Peter de Wolf: “Producenten en importeurs van alcoholhoudende dranken vinden het ontzettend belangrijk dat mensen op een verantwoorde manier van hun producten genieten. Het drinken door minderjarigen is iets wat wij absoluut niet willen. We zijn verheugd dat Flink nu heel concrete stappen zet en aan de slag gaat met deze Gedragscode en het onderschrijven van onze Reclamecode voor Alcoholhoudende dranken. STIVA roept andere bezorgbedrijven op zich snel aan te sluiten bij dit initiatief. Het is van groot belang dat er geen alcohol aan jongeren onder de 18 jaar wordt afgeleverd.”

Onderdeel van de afspraken is dat Flink de Reclamecode voor Alcoholhoudende dranken van de sector onderschrijft. Andere bezorgbedrijven worden ook uitgenodigd om mee te werken aan de Code voor Alcoholbezorging en deze te onderschrijven.

Bron: STIVA