kvnw nieuw met datum2

KVNW Rekenmodel 2023 gepubliceerd

Deze week heeft de KVNW de goedkeuring ontvangen van het Afvalfonds Verpakkingen voor het rekenmodel 2023 ten behoeve van de aangifte bij het Afvalfonds Verpakkingen. 

Het glasgewicht stijgt in 2023 doordat wordt uitgegaan van het werkelijke glasgewicht, in voorgaande jaren werden ook de drankenkartons meegenomen in het glasgewicht. De drankenkartons en bag-in-box t/m 3 liter worden nu aangemerkt als SUP-verpakkingen en dienen apart te worden opgegeven. De meest voorkomende formaten (drankenkartons van 1 en 1,5 liter en Bag-in-Box van 2, 2,5 en 3 liter) vindt u terug in het rekenmodel van de KVNW.

De tarieven voor 2023 van het Afvalfonds zijn gewijzigd ten opzichte van 2022. Daarnaast vinden er in 2023 grote wijzigingen plaats in de aangifte met betrekking tot drankenkartons en bag-in-box verpakkingen. 

Vereenvoudigde regeling (KVNW formule)


Uitsluitend KVNW leden kunnen kosteloos gebruik maken van de vereenvoudigde regeling en hoeven daardoor niet alle materiaalsoorten afzonderlijk te wegen! 
De KVNW maakt kosten voor de opstellen van het rekenmodel. Voor leden zijn die kosten verrekend in de contributie. Niet-leden dienen een vergoeding te betalen als zij van het rekenmodel gebruik willen maken.

Indien u minder dan 50.000 kg verpakkingsmateriaal op de markt brengt en u handelt niet in SUP-verpakkingen, hoeft u geen aangifte te doen bij het Afvalfonds Verpakkingen.

Meer hierover leest u in onze nieuwsbrief nr. 168 van 12 januari 2023, deze kunt u, na inloggen, hier bekijken