kvnw nieuw met datum2

Uitstel Mijn Douane voor accijns en verbruiksbelasting

0
0
0
s2sdefault

De Douane heeft besloten om het nieuwe portaal Mijn Douane pas op 1 juni 2021 in gebruik te nemen. Dat betekent dat u tot die tijd aangiften en verzoeken om teruggaaf van accijns en verbruiksbelasting nog in het oude ondernemersportaal blijft doen.

We informeerden u in een eerder bericht van 28 januari 2021 dat u vanaf 31 maart 2021 Mijn Douane kunt gebruiken. Op dit moment is nog niet voldoende zeker of we het nieuwe portaal op die datum foutloos kunnen invoeren. Daarom hebben we besloten om de ingangsdatum te verschuiven naar 1 juni 2021.

Wat betekent dit voor u?
Tot 1 juni maakt u nog gebruik van het oude portaal voor ondernemers voor uw dag- en weekaangiften of verzoeken om teruggaaf van accijns en verbruiksbelastingen.

De uitnodiging voor de periodieke aangifte over de maand mei krijgt u nog via het oude portaal. Daar doet u ook uw betaling over de maand mei.

Vanaf 1 juni 2021 gebruikt u Mijn Douane
Het oude ondernemersportaal sluit op 1 juni voor dag- en weekaangiften en verzoeken om teruggaaf van accijns en verbruiksbelasting. Daarna kunt u voor deze aangiften en verzoeken alleen Mijn Douane gebruiken.

De uitnodiging voor de periodieke aangifte accijns over de maand juni krijgt u eind juni in Mijn Douane.

Ondernemers die in het buitenland gevestigd zijn en geen eHerkenning of DigiD kunnen aanvragen, moeten vanaf 1 juni 2021 papieren formulieren gebruiken.

Inloggen op Mijn Douane met eHerkenning of DigiD
Voor het inloggen op Mijn Douane hebt u eHerkenning op niveau 3 (substantieel) nodig. Particulieren loggen in met hun DigiD, ook op niveau 3. Hebt u een eenmanszaak? Dan kunt u inloggen met eHerkenning of DigiD.

Als u een gemachtigde hebt voor uw aangiften of verzoeken om teruggaaf van accijns en verbruiksbelastingen, dan moet deze over een ketenmachtiging voor eHerkenning beschikken.

Zorg dat u vanaf 1 juni 2021 kunt inloggen met eHerkenning of DigiD. U kunt nu al eHerkenning aanvragen of DigiD aanvragen.

Bron: Belastingdienst.nl