kvnw nieuw met datum2

Malbecweek in Nederland van 14 tot 21 november

0
0
0
s2sdefault

De Argentijnse Ambassade in Nederland kon de tiende editie van de Malbec World Day niet overslaan en viert deze van 14 tot 21 november bij meer dan 130 verschillende wijnspeciaalzaken, winkels en slijterijen in Nederland. Daar wordt de nationale trots van Argentinië onder de aandacht gebracht door meer dan 15 importeurs die 25 wijnhuizen en meer dan 80 verschillende Malbeclabels vertegenwoordigden.

Er wordt ook een online Masterclass aangeboden door de Nederlandse Magister Vini Fransbert Schermer over de unieke kwaliteit van de Argentijnse druiven en topwijnen van internationale allure en dan vooral de Malbec druif.

Malbec World Day wordt gevierd ter herinnering aan de dag in 1853 dat de president Domingo Faustino Sarmiento het officieel zijn missie maakte om de Argentijnse wijnindustrie te transformeren. Op die dag gaf hij de Franse bodemexpert Michel Aimé Pouget opdracht om nieuwe wijnstokken naar het land te brengen, waaronder malbec.

Dat bleek een goede keuze. Vraag je wijnliefhebbers nu waar de malbecwijn vandaan komt, dan zeggen ze: “Argentinië!” Dat de druif oorspronkelijk uit Frankrijk komt weet bijna niemand meer. Malbec is de ‘icon grape’ voor Argentinië.

Inmiddels is Argentinië is de belangrijkste producent van Malbec. Met 109.686 hectare vertegenwoordigt Malbec 38,6% van de totale rode variëteiten en 22,4% van de totale gecultiveerde oppervlakte van het land (31-12-2019). Het is het ras dat qua oppervlakte het meest is toegenomen: sinds het jaar 2000 met 171 procent!

Ter gelegenheid van de Malbec World Day worden in meer dan 70 steden in 54 landen feestelijke evenementen georganiseerd.

Lees verder...