kvnw nieuw met datum2

Aandachtspunten coronavirus voor medewerkers

0
0
0
s2sdefault

Door een afstand van 1,5 meter minimaal aan te houden kan het risico van besmetting en verdere verspreiding als gevolg van niezen en hoesten worden beperkt. Organiseer het werk daarom zodanig dat medewerkers op 1,5 meter afstand van elkaar of klanten, leveranciers en of bezoekers werken. Dit is steeds maatwerk.

Aandachtspunten:

  • Laat medewerkers zoveel mogelijk thuis werken
  • Maak bij voorkeur gebruik van conference calls of videoconferencing
  • Beperk fysieke vergaderingen in tijd, frequentie en aantal deelnemers of zorg voor een ruimte waarin deelnemers onderling afstand kunnen houden
  • Spreid medewerkers bij het binnenkomen en verlaten van de werkplek
  • Voorkom drukte in het personeelsrestaurant met flexibele lunchtijden en richt de ruimte zodanig in dat medewerkers afstand kunnen houden van elkaar
  • Bescherm kassa- en baliemedewerkers met bijvoorbeeld plexiglas platen tussen medewerker en klant, bezoeker of leverancier
  • Voorkom contact met personen met aangetoonde besmetting; weer zieke werknemers en bezoekers van de werkplek
  • Implementeer ‘groeten zonder aanraken', waaronder geen handen schudden of ander direct contact
  • Gebruik met maximaal twee personen tegelijk de lift of vermijd liften geheel en stimuleer traplopen
  • Vermijd grote groepen mensen
  • Communiceer bovengenoemde maatregelen naar medewerkers, klanten, leveranciers en bezoekers. Let er ook op dat mensen zich hieraan houden en elkaar daarop aanspreken
  • Maak gebruik van protocollen, als deze bestaan. Bijvoorbeeld het protocol Verantwoord winkelen

Bron: Coronavirus: hoe veilig en gezond om te gaan met COVID-19 op de werkvloer van VNO-NCW, MKB Nederland en AWVN.