kvnw nieuw met datum2

Sprekers Symposium Wijn & Gezondheid

Professor Dr. Nicolai Worm van de Deutschen Hochschule für Prävention und Gesundheitsmanagement (DHPG) uit Saarbrücken en Professor Dr. Frans J. Kok, Emeritus professor Nutrition & Health van de Universiteit Wageningen, Professor Dr. Cees B.M. van Riel, Professor emeritus corporate communication bij Rotterdam School of Management, Erasmus University en mevrouw Dr. Nel Ruigrok, (external) researcher aan de Erasmus School of History, Culture and Communication Department of Media and Communication zullen een lezing verzorgen op 24 januari 2020. 

Professor Dr. Nicolai Worm

nicolai worm

Dr. Nicolai Worm, geboren op 17 augustus 1951, studeerde oecotrofologie aan de Technische Universiteit van München en promoveerde aan de Universiteit van Gießen.

Van 1979 tot 1985 werkte hij als onderzoeksassistent bij het Instituut voor Sociale Geneeskunde, Preventie en Revalidatie in Tutzing / Starnberger See, waar hij zich voornamelijk bezighield met epidemiologische vragen op het gebied van "Dieetvet en coronaire hartziekten". Hij is sinds 1986 zelfstandig werkzaam als wetenschappelijk consultant en docent. Hij nam onder meer onderwijsactiviteiten op het gebied van sportvoeding op zich (TrainerAkademie, Deutscher Sportbund, Keulen; Universiteit van Innsbruck).

Sinds 2008 is hij professor aan de Duitse universiteit voor preventie en gezondheidsmanagement (DHPG) in Saarbrücken.

Professor Dr. Frans J. Kok

Frans Kok

Frans J. Kok PhD (1950) is emeritus hoogleraar Voeding en gezondheid en voormalig hoofd van de afdeling Humane voeding van Wageningen University, Nederland.
Kok is opgeleid in Humane Voeding aan Wageningen University (MSc en PhD) en in Epidemiology (MSc) aan Harvard University, Boston, VS. Zijn wetenschappelijke expertise omvat onderwerpen zoals voeding bij ziektepreventie, energiebalans en lichaamssamenstelling. In lage- en middeninkomenslanden zijn zijn onderzoeksactiviteiten gericht op zowel micronutriënt-deficiëntie-stoornissen als 'moderne' gezondheidsproblemen.

Frans Kok heeft ongeveer 350 originele wetenschappelijke publicaties geschreven. Hij begeleidde ongeveer 70 promovendi (30% internationaal). Hij is redacteur van drie studieboeken ‘Gepersonaliseerde voeding - principes en toepassingen’, ‘Inleiding tot menselijke voeding’ en ‘Biomarkers of Dietary Exposure’ en was lid van de redactie van het tijdschrift Public Health Nutrition en het European Journal of Nutrition. Een populair boek "Gezond eten, Gewoon doen" voor het grote publiek werd in 2011 geschreven samen met Broer Scholtens, voormalig wetenschapsjournalist van de landelijke krant De Volkskrant.

Professor emeritus Cees B.M. van Riel

Cees van Riel

De heer Cees B.M. van Riel is Professor emeritus corporate communication bij Rotterdam School of Management, Erasmus University en oprichter van het Executive Master of Corporate Communication Program & medeoprichter van het Reputation Institute. 

Dr. Nel P.C. Ruigrok

Nel Ruigrok

Mevrouw Dr. Nel P.C. Ruigrok is (external) researcher aan de Erasmus School of History, Culture and Communication Department of Media and Communication. Daarnaast is zij (mede) eigenaar van het bureau LJS Nieuwsmonitor. 

Mevrouw Ruijgrok legt zich met onderzoeksbureau LJS Nieuwsmonitor toe op onderzoek naar de invloed van de media op onze samenleving. Zij doet dit voor diverse organisaties zoals ministeries, semi-overheidsinstellingen en het bedrijfsleven. Daarnaast geeft zij communicatie-advies in de vorm van rapportages, workshops en seminars. Ook geven zij trainingen in het gebruik van R voor data-analyses.