kvnw nieuw met datum2

Coronacrisis: Douane ondersteunt ondernemers met maatregelenpakket

Coronacrisis – uitstel van betaling bij de Douane

Als schuldenaar kunt u vragen om uitstel van betaling voor alle hieronder genoemde belastingen. Vraag pas om uitstel als u een uitnodiging tot betalen hebt gekregen. 

Update: 17 december 2020

Wilt u uitstel van betaling? Dan moet u als schuldenaar toelichten hoe u bent geraakt door de coronacrisis. En aangeven dat dit de oorzaak is van uw betalingsproblemen. U moet zekerheid stellen. Veroorzaakt het stellen van zekerheid sociale of economische problemen bij u? Dan kunt u vragen om uitstel, zonder zekerheid te stellen. Daarbij wordt meegewogen welke economische steunmaatregelen voor u beschikbaar zijn.

Stuur bij uw aanvraag altijd recente jaarstukken mee en andere relevante financiële gegevens.

Uitstel van betaling vraagt u aan per mail bij de ontvanger van Douane Amsterdam:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld of stuur mee:

  • het nummer van de uitnodiging tot betaling
  • het bedrag waarvoor u uitstel vraagt
  • een kopie van de uitnodiging tot betaling
  • recente jaarstukken en financiële gegevens

Via ondestaande link ziet u veelgestelde vragen over uitstel aanvragen. We evalueren ons uitstelbeleid maandelijks. Als er iets verandert, leest u dat op ook op deze pagina: 

https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/douane_voor_bedrijven/content/coronacrisis-uitstel-van-betaling-bij-de-douane